Tässä arvosteluni kirjoista jotka olen lukenut.

Olen antanut kirjoille tähtiä sen mukaan kuinka hyvä kirja mielestäni on. Selaamisen helpottamiseksi olen lisännyt sivulle framet. Alimmassa ikkunassa ovat kirjailijoiden nimet joita klikkaamalla pääsee kyseisen kirjailijan teosten kohdalle. Kaikki teokset ovat silti selattavissa ylemmän ikkunan vierityspalkista kuten aikaisemminkin. En ole vieläkään aakkostanut arvosteltuja teoksia joten järjestys on mikä on.


Arvostelutaulukko:

= Erittäin hyvä.
= Hyvä.
= Melko hyvä.
= Välttävä.
= Huono.

Päivitetty viimeksi 17.10.2003


Harry Harrison.

Bill, linnunradan sankari pullotettujen... (Scifi)
Humoristista tekstiä hiukan samaan tyyliin kuin Douglas Adams.

Aikakoneen saaga. (Scifi)
Proffa keksii aikakoneen..., vaikeuksissa oleva tuottaja keksii käyttää konetta Viikinki-elokuvan tekoon.

Bill, linnunradan sankari. (Scifi)
Bill - sarjan ensimmäinen osa.Bill värvätään puoliväkisin armeijaan maanviljelysplaneetalta. Seikkailu voi alkaa. Hauskaa scifiä.

Bill, linnunradan sankari robottiorjien planeetalla. (Scifi)
Bill sarjan kolmas osa. Bill ja kumppanit joutuvat tekemään pakkolaskun planeetalle, joka näyttää olevan vain yhtä suurta hiekka-aavikkoa. Toisin kuitenkin on, kuten he pian saavat huomata.

Bill, linnunradan sankari mauttoman mielihyvän planeetalla. (Scifi)
Bill sarjan neljäs osa. (H.Harrison - D.Bischoff) Sarjan toistaiseksi heikoin osa. Juuri kun Bill rakastuu Irmaan, hänen lemmittynsä katoaa ja hän on lähdettävä etsimään tätä. Kaikenlaista ehtii kuitenkin tapahtua, ennenkuin Irma löytyy...

Bill, linnunradan sankari zombievampyyrien planeetalla (Scifi)
Bill sarjan viides osa. (H.Harrison - Jack C. Haldeman II) Bill värvätään SP:ksi kojausalus Bountylle jonka miehistö on kerätty rangaistuslaitoksista. Kesken matkanteon miehistö nousee kapinaan ja alus laskeutuu eräälle planeetalle. Myöhemmin osoittautuu että planeetalla olevan tukikohdan valloittaneet ilkeät avaruusötökät ovat käyttäneen tukikohdan miehistön ravinnokseen.Billin porukalle tulee kiire päästä planeetalta pois. Sinänsä hyvä kirja mutta suora "aliens"-lainaus hiukan häiritsee.

Ruostumaton teräsrotta. (Scifi)
Viihdyttävä kirja joka kertoo ammattirikollisen tekemisistä. Hän joutuu epäonnistuneen "keikan" jälkeen kiinni ja hänet pakotetaan lain oikealle puolelle ottamaan kiinni itsensä kaltaisia rikollisia.

Ruostumaton teräsrotta 2. (Scifi)
Liukas Jim diGriz palaa jälleen toimintaan. Hän lähtee pysäyttämään planeettoja kaappaavaa armeijaa.

Ruostumaton teräsrotta 3. (Scifi)
Teräsrotta pelastaa maailman.Jim on erikoisjoukkojen johtajan puhuttelussa, kun johtaja Inskipp kirjaimellisesti katoaa Jimin silmien edessä. Kaikki muukin katoaa ympäriltä hälyyttävän huimaa vauhtia. Jim joutuu matkustamaan ajassa saadakseen "Hänen" aiheuttamat tapahtumat korjatuksi.

Ruostumaton teräsrotta 4. (Scifi)
Teräsrotta tahtoo sinut! Jim joutuu jälleen pelastamaan koko galaksin hirveitten otusten kynsistä. Apunaan Jimillä on tälläkertaa vaimonsa lisäksi myös hänen kaksi nuorta poikaansa.

Stonehenge - Atlantiksen tuho. (Scifi)
(Harry Harrison - Leon Stover) Kirja kertoo Mykeneen prinssin Asonin elämästä ja hänen ystävistään Intebistä sekä Ailaksesta. Heidän matkastaan muinaiseen Englantiin. Samalla selittyy Stonehengen kivipaasien synty ja Atlantiksen tuho.

Ruostumaton Teräsrotta presidentiksi. (Scifi)
Liukas Jim diGriz on lomailemassa Paraiso Aqui planeetalla vaimonsa kanssa. Hän sekaantuu, planeetan kansalaisten avunpyynnötä, vallankaappausyritykseen, jonka tarkoituksena on syöstä vallasta nykyinen diktaattori Julio Zapilote. Tahtomattaan Jim joutuu itse vastaehdokkaaksi diktaattorille. Zapilote tekee kaikkensa saadakseen Jimin pois päiviltä ennen vaaleja, mutta Teräsrottaa on vaikea saada hengiltä. Hauskaa ja toiminnallista tekstiä.


Robin Cook.

Sokea piste. (Jännitys)
Lääkäreiden maailmaan sijoittuvaa jännitystä.

Kuoleman ruhtinas. (Jännitys)
Lääkäreiden maailmaan sijoittuvaa jännitystä.

Virus. (Jännitys)
Tälläkertaa oikeuslääkäri pelkää tappavan virustaudin leviävän kaupunkiin.Hän alkaa tutkia tapauksia ja saa tappajat peräänsä.

Elämän merkit. (Jännitys)
"Virus" romaanista tuttu lääkäri Marissa Blumenthal alkaa tutkia lapsettomuutta hoitavan sairaalan toimia hämäräperäisten tapahtumien jälkeen. Juttu tuntuu paisuvan sitä suuremmaksi mitä enemmän asiaa tutkii... Robin Cook on jälleen tehnyt tasalaatuisen romaanin, joskin kirjojen samankaltaisuus alkaa jo hiukan nyppiä. Kirja on siitä huolimatta hyvin viihdyttävä.

Aivot. (Jännitys)
Neurologian lääkäri Martin Philips huomaa nuorten naisten aivoissa juuri ja juuri havaittavissa olevia tiheyksien muutoksia.Hän yrittää tutkia asiaa, mutta potilaat katoavat jäljettömiin ennekuin hän ehtii tutkia heitä.Mikä tämän kaiken takana voi olla?

Kuume. (Jännitys)
Syöpätutkija Charles Martel määrätään vasten tahtoaan Canceran-projektin vetäjäksi. Samaan aikaan hänen tyttärensä sairastuu leukemiaan. C.Martel joutuu elämämsä pahimpaan tilanteeseen yrittäessään päästä irti Canceran-projektista ja taistellessaan tyttärensä sairautta vastaan. Mukaansatempaava kirja.

Mutantti. (Jännitys)
Tutkija Victor Frank ja hänen vaimonsa joutuvat turvautumaan keinohedelmöitykseen saadakseen lapsen. Sijaisäidin avulla he saavat haluamansa, joskin hyvä tutkijamme Victor on hiukan muunnellut lapsensa perintötekijöitä. Siitähän ei tietysti hyvää seuraa...


Isaac Asimov.

Nemesis. (Scifi)
Hieno scifikirja hienolta kirjailijalta.


Stephen King.

Yön äänet. (Kauhu/jännitys)

Epätoivon kaupunki. (Kauhu/jännitys)
Kertakaikkisen hieno kirja Kingiltä.

Kuoleman käytävä sarja osat 1-6. (Kauhu/jännitys)
King tekee tasaista työtä tässäkin kirjasarjassa.Sarja kertoo päiväkirjanomaisesti vanginvartijan muisteloista ja hänen työstään kuoleman sellissä, josta vangit lähtevät vain "jalat edellä". Sekä erikoisesta vangista, nimeltään John Coffey.

Kolkuttajat. (Kauhu/Jännitys)
Naiskirjailija kompastuu metsässä.Tutkiessaan mihin hän kompastui, hän löytää maasta pilkistävän metalliesineen pään. Hän alkaa kaivaa esinettä esiin.Myöhemmin hänen seuraansa kaivuutyöhön liittyy juoppo runoilija ja pian kaupungissa alkaa tapahtua kummia.

Kosketus. (Kauhu/Jännitys)
Pitkästä koomasta herännyt Johnny Smith huomaa saaneensa selvännäkökyvyn. Pystyykö hän estämään uuden maailmansodan? Kirja on melko epätasainen ja yltää hyvään tasoon vain ajoittain.

Cujo. (Kauhu/Jännitys)
Kirjan pääosassa vesikahutartunnan saanut koira ja sivuosissa kaksi perhettä ongelmineen.

Piina. (Kauhu/Jännitys)
Kirjailija Paul Sheldon joutuu auto-onnettomuuteen.Hänet pelastaa entinen sairaanhoitaja Annie Wilkes. Wilkes on Sheldonin "ykkösfani". Kaikki ei kuitenkaan ole Wilkesin päässä kohdallaan ja Paul huomaa pian olevansa sekopäisen hoitajan vankina. Piina voi alkaa...

Ennen aamunkoittoa. (Kauhu/Jännitys)
Kirja sisältää kokoelman Kingin novelleja jotka ovat aikaisemmin ilmestyneet eri lehdissä. Kokoelma on hiukan epätasainen.

Uneton yö. (Kauhu/Jännitys)
King vie lukijansa jälleen hienolle matkalle uusiin ulottuvuuksiin.

Musta torni. (Scifi/Jännitys)
Tornisarjan osa 1. Revolverimies ajaa takaa Mustiin puettua miestä läpi aution maan joka muistuttaa elävästi vanhoista lännenelokuvista tuttua ympäristöä.

Kolme korttia pakasta. (Scifi/Jännitys)
Tornisarjan osa 2. Revolverimies herää rannalta "hummerieläinten" yrittäessä pistellä häntä poskeensa.

Joutomaa. (Scifi/jännitys)
Tornisarjan osa 3. Revolverimies Roland sekä Odetta,Eddie ja Jake kulkevat vääjäämättömän varmasti kohti mustaa tornia. Toistaiseksi sajan paras osa.

Velho. (Scifi/Jännitys)
Tornisarjan osa 4. Rolandin,Odettan,Eddien,Jaken ja Oin matka kohti mustaa tornia jatkuu. Matkan varrella Roland kertoo tarinan omasta nuoruudestaan...,(josta suurin osa kirjasta kertoo.) Sinänsä hieno kirja joskin Rolandin nuoruuden tapahtumia kuvaava osa hiukan pitkästyttää. (Luin mm. "Mutantin" sekä "Mallioppilaan" kesken tämän teoksen lukua.) Silti kirja ansaitsee tähtensä.

Painajainen. (Kauhu/Jännitys)
Kirjailija palaa vanhaan kotikaupunkiinsa Jerusalem's Lotiin kirjoittamaan uutta kirjaansa. Lotiin muuttaa samoihin aikoihin myös antiikkiliikkeen avaava mies. Ihmisiä alkaa kadota kiihtyvällä vauhdilla. Kuka on katoamisten takana?

Raivo. (Jännitys)
(Richard Bachman) Kirja kertoo Charlie pojasta joka eräänä päivänä, kesken matikantunnin, menee sekaisin päästään. Hän päätyy lopulta pitämään luokkaa panttivankinaan.

Pitkä marssi. (Scifi/Jännitys)
(Richard Bachman) Lähitulevaisuuteen sijoitettu kertomus sadan osanottajan kävelykilpailusta. Voittaja on se joka on viimeisenä pystyssä. "Kävele tai kuole"- kuvaa kisaa hyvin.

Mallioppilas. (Jännitys)
Nuori koulupoika sekoaa natsien sodanaikaisiin hirmutekoihin havaittuaan ex-natsiupseerin asuvan aivan hänen kotikulmillaan. Poika alkaa kiristää vanhusta kertomaan tarinoita kuolemanleireistä. Mutta kuka loppujen lopuksi kiristää ja ketä?

Naisen Raivo. (Jännitys)
Rose Daniels elää häntä pahoinpitelevän miehen kanssa. Eräänä päivänä Rose saa miehestään tarpeekseen ja lähtee pakomatkalle. Hänen miehensä ei kuitenkaan luovuta helpolla. Mies lähtee etsimään vaimoaan...
Hyvä kirja.., joskin nimenä olisi parempi "Miehen raivo".

Eksyneiden jumala. (Jännitys)
Kirja kertoo tarinan metsään eksyvästä yhdeksänvuotiaasta Trisha tytöstä. Sinänsä kamala tarina naurattaa tuon tuostakin. Trisha on patikkaretkellä äitinsä ja veljensä kanssa jotka riitelevät intensiivisesti. Trisha poikkeaa polulta sivummalle pissalle ja eksyy.

Anteeksi, oikea numero. (Jännitys)
Kirja on kokoelma Kingin novelleja. Tarinoiden taso vaihtelee huomattavasti, siksi vain kaksi tähteä. Mieleenpainuvin tarina kertoo "lepakkoihmisistä" jotka vain tupakointiaan lopettelevat ihmiset pystyvät näkemään. Myös avaruusalukseksi muuttuvasta talosta kertova tarina on hyvä.

Kalpea aavistus. (Jännitys / Kauhu)
Mike Noonan , kirjailija jonka vaimo kuolee äkillisesti ja yllättäen, menettää tapahtuneen vuoksi kirjoittamiskykynsä. Mike pitää taukoa kirjoittamisesta neljä vuotta. Hän alkaa nähdä painajaisia kesämökistään Sara Laughsista. Unet ajavat hänet lähtemään mökilleen tarkistamaan ovatko hänen unensa totta vai eivät. Mökillä tapahtuukin outoja. Selvittäessään asioita hän myös joutuu tahtomattaan mukaan huoltajuuskiistaan.

Yksinäinen sormi. (Jännitys / Kauhu)
Kokoelma Kingin novelleja kasattuna kirjaksi. Varsin epätasainen teos kokonaisuutena.., joka on tietenkin hyvin tyypillistä novellikokoelmille. Kokonaisuutena ihan välttävä kirja. Parhaiten teoksesta nousevat esiin tarinat: Koko sotkun loppu , Kärsikää, pikku piltit ja Yksinäinen sormi. Ensimmäisessä tarinassa nuori neronalku saa maailman asiat sekaisin. Toisessa opettaja alkaa uskoa oppilaidensa olevan aivan jotakin muuta kuin tavallisia lapsia. Kolmannessa aviomiestä saapuu piinaamaan jonkun kädestä katkaistu sormi.

Pedon sydän (Jännitys)
Kirjassa seurataan Bobbyn ja hänen ystäviensä elämää 60-luvulta näihin päiviin asti. Kirjan ensimmäinen osa on eniten "Kingmäinen" ja yhteydessä Musta torni-sarjaan. Muut osat ovat perin tavanomaisia. Kohtalainen kokonaisuus kuitenkin.

Talismaani (Jännitys / Kauhu)
(King & P.Straub) Kirja kertoo nuoren Jack pojan matkasta länteen pelastaakseen äitinsä sekä kaikki maailmat vallanhimon sairastuttamilta ihmisiltä. Kuultuaan vanhalta mustalta mieheltä että vain Jack voisi pelastaa äitinsä hän lähtee matkaan halki mantereen..noutamaan Talismania, taikakalua jonka avulla kaikki taas muuttuisi hyväksi. Hän matkustaa tässä maassa sekä "Territoriossa" jonka olemassaolon hän on uskonut olevan vain unta, kunnes hän itse käy territoriossa vanhan miehen "taikajuoman" avulla.

Unensieppaaja (Jännitys/Scifi)
Neljän kaveruksen metsästysreissu muuttuu painajaismaiseksi elossapysymis-kamppailuksi luonnonvoimia ja tuntematonta ihmisiin tarttuvaa "tautia" vastaan. Kirjan tarina on tuttua ja turvallista Kingiä.

Pimeyden talo (Scifi/Kauhu)
(S.King&P.Straub) Kirja on jatkoa "Talismaani" kirjalle. Jack on kasvanut aikuiseksi ja luonut uraa poliisivoimissa. Hän on kuitenkin jäänyt varhaiseläkkeelle poliisin palveluksesta omista syistään ja muuttanut asumaan maalle pikkukaupunkiin. Pikkukaupungissa tapahtuneet lasten murhatapaukset joille loppua ei ole näkyvissä saattavat sheriffi Dalen pulaan... rikoksentekijästä ei ole tietoa. Dale pyytää apua eläkkeellä olevalta Jackiltä, mtta hän on vastahakoinen. Vasta parin uuden katoamisen myötä Jack liittyy tutkintaan mukaan. Tutkinnan edetessä kaikki vanhat muistot "Territorioista" palaavat Jackin mieleen ja hän joutuu palaamaan tuohon outoon maailmaan ratkaistakseen lasten murhat.


Isaac Bashevis Singer.

Lupakirja.
Kuvaus nuoren kijailijanalun elämästä Varsovassa siinä sotien aikoina.


Simon Ings.

Kuuma pää. (Scifi)
Uutta scifiä uudelta lupaavalta kirjailijalta. Ajoittain aika raskasta lukea.


James Tiptree Jr.

Hävittäjä. (Scifi)
Ajoittain raskas lukea, paranee loppua kohti.Hienoa kuvausta kaasuplaneetan elämästä.


Arthur C. Clarke.

Tuuli auringosta. (Scifi)

Maan valo. (Scifi)
Maan ja liittovaltion välit kiristyvät tässä Clarken tulevaisuuden visiossa sotaisaan yhteydenottoon asti. Tilannetta seuraavat kuun observatorion tiedemiehet lähietäisyydeltä. Voittaako konfliktissa kukaan..., vai ovatko kaikki osapuolet häviäjiä?

Rama II. (Scifi)
(A.C.Clarke & Gentry Lee) Avaruuden äärettömyyteen mahtuu mitä tahansa.., myös vieras sivilisaatio. Vuonna 2130 ensimmäinen tähtienvälinen Ramaksi ristitty alus saapui maan läheisyyteen. Nyt 70 vuotta myöhemmin toinen samanlainen alus on saapumassa aurinkokuntaamme. Alus ristitään Rama II:seksi. Alusta tutkimaan lähetetään 12 henkinen Newton retkikunta. Mikä on salaperäisen aluksen tarkoitus? Onko alus vihamielinen ja missä sen rakentajat piileskelevät? Paljon uutta tietoa saadaan aluksesta ja paljon ehtii retkikunnan matkassa tapahtua mutkia ennenkuin aluksen tutkimiseen edes päästään kunnolla käsiksi. Tasaisen oloinen teos. Kohtalaisen hyvää scifiä.

Marsin aamunkoitto. (Scifi)
Kirja kertoo kirjailija Martin Gibsonin matkasta Marsiin joka tulee olemaan piakkoin matkailukohde. Gibson on tavallaan ensimmäinen Mars-turisti joka kirjoittaa samalla matkastaan maan tiedotusvälineille. Gibsonille Mars on pienoinen pettymys hänen saavuttuaan perille.., muuttuuko hänen mielipiteensä hänen Marsissa oloaikanaan?


Risto Isomäki.

Kristalliruusu & Gilamesin tappio. (Scifi)
Toinen kirja on novellikokoelma ja toinen itsenäinen romaani joka liittyy yhteen novellikirjan novelleista. Todella hyvää kotimaista scifiä.

Pimeän pilven ritarit. (Scifi)
Maata uhkaavat komeetat joita torjumaan lähetetään retikikuntia aurinkopurje-aluksilla. Johnny Kororo on lentäjäveteraani joka on käynyt jo kuudella lennolla. Hän on päättänyt olla lähtemättä uusille lennoille. Hänen hyvä ystävänsä saa kuitenkin taivuteltua Johnnyn lähtemään uudelle lennolle vielä yhden kerran.

Herääminen. (Scifi)
Herääminen on pelottavan todentuntuinen visio ilmaston lämpenemisestä ja sen aiheuttamista ongelmista.


Douglas Adams.

Linnunradan käsikirja liftareille. (Scifi)
Maailmanlopun ravintola. (Scifi)
Elämä, maailmankaikkeus ja kaikki. (Scifi)
Terve, ja kiitos kaloista. (Scifi)
Enimmäkseen harmiton. (Scifi)
Hauskaa scifiä. Näitä ei kannata jättää lukematta.

Starship Titanic. (Scifi)(Engl.kiel.)
(&Terry Jones) Tähtialus Titanic on kaikkien aikojen hienoin, kaunein ja upein alus mitä koskaan on rakennettu (ja tullaan koskaan rakentamaankaan). Titanicin paljastus- ja ensilentotapahtuman aika on käsillä. Katsojat huokaavat ihastuksesta kun alus paljastetaan ja samantien hämmästyksestä kun alus alkaa nousta telakaltaan. Heti ilmaan noustuaan alus alkaa vaappua ja väristä. Juuri ennekuin se ehtii pudota alas se katoaa. Alus ilmaantuu maa-planeetalle murskaten alleen neljän maalaisen tulevaisuuden suunnitelmat. Erinäisten tapahtumien johdosta kolme maalaista joutuu aluksen sisälle...


William Gibson.

Mona Lisa. (Scifi)
Cyberpunk tyylin kirja.

Virtuaalivalo. (Scifi)
Hiukan kuivahkon oloinen cyberpunk kirja joka silti on luettavissa suht helposti. Fillarilähetin kähveltämät datalasit sisältävät arkaluontoista tietoa. Lähetti saa tappajat peräänsä.

Kreivi nolla. (Scifi)
Gibsonin kirja ei lähde missään vaiheessa oikein toimimaan. Kirja on sekavan oloinen ja tarina tuntuu kankealta..., ikäänkuin väkisin väännetyltä.

Neurovelho. (Scifi)
Ehdottomasti Gibsonin teoksista parhain. Case on entinen cyber-cowboy, datarosvo joka varastettuaan toimeksiantajiltaan joutuu maksamaan rötöksestään kovaa hintaa. Hänen hermostoansa on käsitelty niin ettei hän pysty jakkaamaan matriisiin. Caselle tarjotaan datamurto keikkaa josta hän saisi palkkioksi hermostokorjauksen sekä rahaa. Vastahakoisesti Case suostuu ottamaan homman vastaan. Myöhemmin hän saa huomata ettei homma ole niin helppo kuin alunperin oli syytä olettaa...


Brian Aldiss.

Mannerheim-sinfonia. (Scifi)


Charles King.

Mamman poika. (Jännitys)
Vinksahtanut ex. agentti tappaa ihmisiä saadakseen tyydytyksen. Liekkö Charles King Stephenin alter-ego? Tyyli on ainakin sama.


Richard Bachman.

Teloittajat. (Jännitys)
Leluhahmot heräävät eloon terrorisoimaan pienen kylän asukkaita. Bachman on Stephen Kingin salanimi. Kirja liittyy vahvasti Kingin "Epätoivon kaupunki" kirjaan.

Kirous. (Jännitys)
Billy Halleck ajaa autollaan puolivahingossa mustalaisnaisen päälle aihettaen tämän kuoleman. Ystäviensä ansiosta hän ei joudu vastuuseen teostaan. Naisen isä langettaa kirouksen Billyn ja kahden häntä oikeudessa auttaneen miehen päälle.


Alfred Bester.

Murskattu mies. (Scifi)
Voiko maailmassa jossa ajatusten lukeminen on arkipäivää, murhata jonkun jäämättä kiinni?

Määränpäänä tähdet. (Scifi)
Gully Foyle lojuu pahasti vaurioituneessa avaruusaluksessa odottaen pelastajaansa. Sattumalta toinen alus tulee hänen näköpiiriinsä. Avunpyynnöistä huolimatta alus ei poimi Gullyä mukaansa. Gully vannoo kostoa alukselle ja sen miehistölle.

Synergisti (Scifi)
Rogue Winter , maori, joka tulee olemaan maorien kuningas törmää Titanialaisnaiseen nimeltä Demi. Pari rakastuu hetimiten. Metamafia ahdistelee muiden muassa Rogueta ja Demi katoaa. Rogue lähtee etsimään rakkaintaan. Kohtalainen teos.


Tähtien sota.

Tähtien sota trilogia. (Scifi)
Kirjoittajina mm. George Lucas. En valitettavasti muista muiden kirjailijoiden nimiä. Itse kirja(t) on yhtä hyvä kuin elokuvatkin.


Gerard Klein.

Sodan Valtiaat. (Scifi)
Sankarimme saa tehtäväkseen lopettaa sodat.


Tim Powers.

Anubiksen portit 1 ja 2. (Scifi)
Ei kertakaikkiaan jaksa lukea.


Timothy Zahn.

Tähtien sota : Imperiumin perillinen.(Scifi)
(Osa 1/3) Tähtien sota saa jatkoa! Zahn on kovan tehtävän edessä kirjoittaessaan jatkoa Tähtien sotaan.., ja onnistuu siinä hyvin. Kirjaa lukee alkuun hieman arvostelevasti, mutta tarina tempaa mukaansa vastustamattomasti ja lopussa toivoo jo pääsevänsä käsiksi kirjan jatko-osaan. Lyöty imperiumi kerää rippeensä kasaan noustakseen vielä kerran kapinallisten liittoa vastaan.

Tähtien sota : Hämärän laivue.(Scifi)
(Osa 2/3) Hiukan ponnettomasti alkava kirja, joka jaksaa viihdyttää vasta loppupuolella. Kateissa ollut Katana- laivue löytyy ,joskin löytäjänä on Imperiumi eikä kapinaliitto. Toivottavasti sarjan kolmas osa on tätä parempi.

Tähtien sota : Keisarin käsky.(Scifi)
(Osa 3/3) Edellistä osaa selvästi parempi kirja. Thrawn käy kapinaliittoa vastaan kloonien avulla. Luke ja kumppanit lähtevät tuhoamaan kloonitehdasta ja saavat vastaansa hullun jedimestarin.
Tähtien sotaan on tulossa jatkoa kolmiosaisen "Jediakatemia"-sarjan muodossa.


Fritz Leiber.

Vaeltaja. (Scifi)
Maan kiertoradalle ilmaantuu valtava pallonmuotoinen avaruuslaiva. Laivan massa aiheuttaa valtavia tuhoja maassa maanjäristysten ja vuorovesien muodossa. Mitä aluksen väki haluaa maasta? Hoylemaista scifiä.


Greg Bear.

Päät. (Scifi)
Syväjäädytetyt ihmispäät rahdataan kuuhun jossa niitä aiotaan tutkia. Päät aihettavat melkoisen poliittisen hämmingin.

Aikatunneli. (Scifi)
Maan kiertoradalle ilmaantunutta asteroidia tutkivat löytävät asteroidin sisältä mielenkiintosta tietoa itsestään maasta. Tai ainakin näin tietoja tulkitaan. Mutta asteroidi on paljon muutakin kuin miltä alkuun näyttää. Kirja on kerrassaan mielenkiintoinen ja mielikuvituksen rajoja koetteleva.

Veren musiikkia. (Scifi)
Tiedemies Vergil A. Ulam on Genetron tutkimuslaitoksen palveluksessa, laitos jolla työn alla on biosirutekninen tutkimus ja kehitys, kehittelee sivussa aivan omaa projektiaan. Hänen "yksityinen" projektinsa huomataan ja hänet pakotetaan tuhoamaan kokeensa tulokset liian vaarallisina. Vergil ei kuitenkaan halua luopua kehittelemistään Nosyyteistäihan noin vain. Hän ruiskuttaa aikaansaannoksensa omaan verenkiertoonsa ja hankkiutuu pois Genetronin palveluksesta. Nosyytit alkavat kuitenkin odotusten vastaisesti toimia Vergilin sisällä ja tehdä omaa kehitystään Vegilin keholle. Pian nosyytit leviävät muihinkin ihmisiin...


Philip K. Dick.

Lies Inc. (Scifi)
Hiukan sekavanoloinen kirja. Ylikansoitetusta maailmasta siirretään ihmisiä telepor-laitteilla kauas toiselle planeetalle, nimeltään "Valaan suu". Onko elämä uudella planeetalla sitä mitä uutisoinneissa näytetään? Ja miksi yritys lentää sinne avaruusaluksella estetään?

On aika sijoiltaan.
Ragle Gumm elää lehtikilpailuun osallistumalla. Hän on voittanut lähes jokaisessa kilpailussa ja se on tehnyt hänestä paikallisen kuuluisuuden. Ragle kärsii erilaisista aistiharhoista jotka saavat hänet epäilemään ympärillään olevaa todellisuutta. Onko hänen sinänsä leppoisan oloinen kotikaupunkinsa todellinen? Kuivahkosti alkava kirja paranee loppuaan kohti joskin tarina loppuu ikävästi kesken. Liekkö kirjalle olemassa jatkoa...?

Palmer Eldritch-kolmesti merkitty mies (Scifi)
Pääasiassa kahden huumausaineen toimittajan valtataisteluun keskittyy tämän kirjan tarina. Tulevaisuuden siirtolaiset marsissa elävät ikävässä ymäristössä. Siirtolaiset ovatkin muuntautumishuumeiden suurinpia käyttäjiä. Palmer Eldritch tuo markkinoille uudenlaisen muuntautumishuumeen. Mutta onko Eldritchin motiivina vain raha vai liittyykö asiaan suurenpia suunnitelmia?

Ubik. (Scifi)
Tässä tulevaisuuden visiossa telepatia on bisnestä. Telepaatit ja antitelepaatit ottavat voimistaan mittaa jokapäiväisessä elämässä. Ryhmä "nollaajia" ja heidän pomonsa saavat hyvältä keikalta näyttävän toimeksiannon kuusta. Perillä heitä odottaa työn sijaan pommi. Siitä lähtien maailma ei enää ole ennallaan. Kohtalaisen hyvä kirja joka paranee lopppua kohden. Tarina jää lopussa ikävästi keskeneräisen tuntuiseksi. Liekö kirjalle olemassa jatkoa?

Simulantit. (Scifi)
Suuret yritykset valmistavat niinkutsuttuja "simulantteja" ihmismäisiä koneita, joita myydään maasta marsiin muuttaville ihmisille seuraksi. Mutta onko maassakaan enää kaikki ihmiset ihmisiä? Kirja on aika sekavan tuntuinen eikä kovin helppolukuinen. Toisaalta tällainen sekavuus on ominaista Dickin kirjoille. On hän parempaakin aikaan saanut.

Haudasta kohtuun. (Scifi)
Aika on kääntynyt ympäri. Ihmiset heräävät haudoistaan ja heidät kaivetaan ylös ja hoidetaan takaisin elämään. Heitä kutsutaan vanhasyntyneiksi. He elävät elämänsä koko ajan nuorentuen kunnes päätyvät takaisin kohtuun... Eräs tärkeä uskonnollinen hahmo palaa kuolleista ja hänet haluavat tuhota tietyt tahot.., kun taas toiset tahot haluavat hänen pysyvän hengissä. Konflikti on valmis.

Maailma jonka Jones teki. (Scifi)
Jones on ikänsä ollut "näkijä", joka näkee tulevaisuuteen. Hän on pitänyt kykyään taakkana, mutta turvallisuuspalvelun yhteydenotto saa hänet toisiin ajatuksiin. Turvallisuuspalvelu tekee virheen ottaessaan selvää Jonesista. Jones huomaa kyvystään olevan hyötyä sekä itselleen että maailmalle. Hän pyrkii valtaan ja onnistuukin siinä, mutta Jones saa huomata olevansa sittenkin erehtyväinen ennustustensa suhteen...

Mahdoton planeetta. (Scifi)
Kirja on novellikokoelma Philip K. Dickin kirjoituksia vuosilta 1953-1968. Tarinat ovat yleisesti ottaen hyviä, joskin osittain ennalta-arvattavia. Kokonaisuutena aika tasaisen hyvä teos.

Jumalan kahdeksan sormea (Scifi)
Kahdeksan ihmistä joutuu onnettomuuteen hiukkaskiihdyttimen vikaantuessa. He putoavat parvekkeelta säteen rikkoessa tasanteen lattian. Myöhemmmin he heräävät ja saavat apua vammoihinsa. Kotiuduttuaan he kuitenkin pian saavat huomata että maailma on muuttunut omituisen viksahtaneeksi.

Varro vain viime vuotta (Scifi)
Maa on liittoutunut Lilitäteläisten kanssa ja on sodassa Reegejä vastaan. Eric Sweetscent, lääkäri ja vaimonsa Katherine työskentelevät samassa firmassa. Heidän avioliittonsa on ajautumassa karille. Eric saa maan johtajalta Gino Molinarilta työtarjouksen jossa hänestä tulisi Ginon enkilääkäri. Eric ottaa työn vastaan päästäkseen eroon vaimostaan. Kuvioita sekoittaa vielä outo huume joka saa käyttäjänsä liikkumaan eri todellisuuksissa ja ajoissa.

Timothy Archerin sielunvaellus (Scifi)
Kirja kertoo tarinaa piispa Timothy Archerista ja hänen uskonsa horjumisesta. Tarinaa kerrotaan hänen ystävänsä näkökulmasta. Aivan liian korkealentoista ja kuivaa tekstiä minun makuuni.


Joe Haldeman.

Loputon sota. (Scifi)
Yllättävän hyvä sotakertomus joka seuraa tapahtumia sotilas Mandellan kautta. Kuinka sota Tauruslaisia vastaan päättyy?


John Wyndham.

Käenpojat. (Scifi)
Kirja kertoo Englantilaisesta pikkukylästä, jonne syntyy ufon vierailun jälkeen kultasilmäisiä lapsia. Tasapaksu kirja jonka kuitenkin jaksaa lukea.

Uhka syvyydestä. (Scifi)
Avaruusörkit valtaavat maapallon meret. Onnistuvatko ihmiset kukistamaan meriin asettuneet muukalaiset?


Robert A. Heinlein.

Kissa muurin läpi. (Scifi)
Oikein hieno ja hauskakin tieteispläjäys Heinleinilta. Kirjassa seurataan tapahtumia kirjoja rustailevan eversti Colin Campbellin näkökulmasta. Tapahtumat alkavat vyöryä heti alusta alkaen huimalla vauhdilla ja kirja onkin hyvä aina loppumetreille asti. Loppuosa on kuitenkin hiukan puuduttava.

Seitsemän miehen sota. (Scifi)
Aasialaiset ovat vallanneet Amerikan ja alistaneet kansan orjiksi. Salaisessa armeijan tukikohdassa kourallinen henkiinjääneitä sotilaita aloittaa uuden tekniikan turvin sodan aasialaisia vastaan. Onnistuuko suunnitelma?

Panoksena tulevaisuus. (Scifi)
Näyttelijä palkataan kaapatun poliitikon tilalle. Keikan pitäisi olla simppeli ja lyhyt, mutta ainahan politiikassa tulee mutkia matkaan. Kohtalaisen hyvä kertomus.

Kapina 2100. (Scifi)
Tässä visiossa uskonto on alistanut valtaansa valtion ja kansalaiset. Uskonto on oikeastaan vain peite diktatuurille, mutta pinnan alla kytee kapinamieli joka on valmis vallankaappaamiseen. Kaappausprojekti on hidas ja vaarallinen, silti välttämätön. Tarina kertoo tapahtumien kulun John Lylen silmin joka on "Profeetan sotajoukoissa" ja myöhemmin liittyy vastarintaliikkeeseen. Kirja sisältää myös kaksi lyhyttä novellia "Coventry" ja "Sopeutumaton".

Kuu on julma. (Scifi)
21:sellä vuosisadalla kuussa on rangaistussiirtola jonne maasta on karkoitettu epätoivottu ja rikollinen ihmisaines. Maan esivalta pitää nimellistä valtaa kuussa. Kuukot alkavat pikkuhiljaa kaivata vapautta maan kahleista ja omaa hallintoa sekä vapautta. Kuun asuinkupuja ja kaikkea ilmanvaihdosta puhelinliikenteeseen valvoo iso tietokone. Eräänä päivänä kone "havahtuu" tietoisuuteen. Koneen hoitaja Mannie ystävystyy tietoiseksi tulleen koneen kanssa. Myöhemmin konetta käytetään apuna vallankaappauksen toteuttamisessa.

Tuomiopäivän komedia. (Scifi)
Kirja kertoo miehestä joka tulisilla hiilillä kävellessään astuu aivan uuteen maailmaan.., vain havaitakseen että se, outoa vaikka onkin, on vasta alkua jollekkin suuremmalle... Varsin hyvä ja hauskakin kertomus.

Yli-ihmisen aika. (Scifi)
Pieni tulevaisuuden visio ihmiskunnasta aikana jolloin geneettistä perimää säädellään ja vain parhaimmat ominaisuudet yritetään yhdistää yhteen yksilöön. Kirja on pieni pettymys.., kuivahkoa tekstiä ei oikein jaksa innostua lukemaan ja tapahtumat / toiminta on vähäistä. Toistaiseksi Heinleinin heikoin (ja toivottavasti ainoa heikkotasoinen) teos...

Galaksin kansalainen. (Scifi)
Kirja kertoo nuoren Thorbyn tarinan aina orjuudesta vapautumiseen asti. Thor myydään orjakauppiaitten torilla ja kun kukaan ei oikein ole kiinnostunut nuoren pojan ostamisesta, hänet ostaa rampa Baslim. Baslim on kerjäläinen, mutta hän opettaa nuorta poikaa ja auttaa tämän oman elämänsä alkuun. Eikä Baslimkaan lopulta ole sitä miltä hän näyttää.. Erinomaisen soljuvasti etenevä teos.

Taistelu Venuksessa. (Scifi)
Tarina kulkee nuoren Marsilaistytön matkaa seuraten Marsista eri lähiplaneettojen kautta maahan. Tyttö haaveilee avaruuslentäjän urasta. Matkaan lähdetään kolmen hengen voimin... tyttö, hänen veljensä sekä heidän setänsä. Matkalla sotkeudutaan poliittiseen vehkeilyyn. Ihan hyvin etenevä kertomus, jonka jaksaa lukea helposti.


Robert F. Stratton.

Lepakon aika. (Jännitys)
Tapahtumat sijoittuvat kylmän sodan aikaan.Saksan liittotasavallasta anastetaan terroristien toimesta neutronipommi. Se ja muut tapahtumat uhkaavat syöstä maailman sotaan. Kirja on hiukan raskas lukea.


Walter Tevis.

Yhdeksäs aste. (Scifi)
Maailmaa pyörittävät tässä tulevaisuuden visiossa robotit ja koneet joita hoitamassa ei ole ainoatakaan ihmistä. Ihmisiä kontrolloidaan psyykenlääkkeillä ja manipuloidaan jo nuoruudesta asti robottien toimesta.Lukutaito on kuollut ja parisuhteet kiellettyjä. Syntyvyyttä säännöstelevässä laitteistossa on vika josta johtuen ihminen on sukupuuttoon kuoleva laji. Kaiken takana on Robert Spofforth , yhdeksännen asteen robotti. Ihmisen paras tekniikan saavutus.


Robert Sheckley.

Mielenvaihto. (Scifi)
Marvin Flynn on kovasti innostunut matkailusta ja onkin jo nähnyt maassa kaiken näkemisen arvoisen.Niinpä hän päättääkin matkustaa lomalle Marsiin. Valitettavasti toiselle planeetalle matkustaminen on tavattoman kallista joten hänen täytyykin tuvautua toisenlaiseen matkustustapaan.., mielenvaihtoon marsilaisen kanssa. Kaikki ei kuitenkaan suju suunnitelmien mukaan ja pian Marvin saakin huomata olevansa tuiki tuntemattomalla ja ikävällä planeetalla meldeniläisen kehossa keräämässä Ganzerin munia.

Jähmettynyt yhteiskunta. (Scifi)
Will Barrent herää vankeinkuljetusaluksen sellissä.Hänen muistinsa on pyyhitty ja häntä ollaan viemässä muiden vankien kanssa Omega-planeetalle. Omega on vankilaplaneetta jossa ovat vallalla aivan omanlaisensa lait.

Matkalippu Utopiaan. (Scifi)
Kokoelma novelleja joka on saanut nmensä yhden kirjaan sisältyvän tarinan mukaan. Ihan hyvä ja tasainen kokoelma.


Roger Zelazny.

Kujanjuoksu. (Scifi)
Hell Tanner saa vaihtoehtoisesti joko mennä vankilaan tai viedä lääkkeitä Kaliforniasta Bostoniin läpi ydinsodan saastuttaman Amerikan. Tanner valitsee jälkimmäisen vaihtoehdon vaikka kukaan, joka on sitä yrittänyt, ei ole selvinnyt matkasta hengissä.


Rudy Rucker.

Software. (Cyberpunk-scifi)
Vuosi 2020. Cobb Anderson "robojen vapauttaja" saa roboilta mahdollisuuden "syntyä" uudelleen uuteen ruumiiseen. Cobb tarttuu tilaisuuteen ja hänet "nauhoitetaan" kuussa. Hän herää myöhemmin uudessa robottiruumiissaan maassa, mutta oliko uusi ruumis kiitollisuuden osoitus roboilta vai vain osa suurempaa suunnitelmaa?

Robojen poika. (Cyberpunk-scifi)
Itsenäisesti ajattelevat kuussa majaansa pitävät robotit yrittävät vallata maan uusien "liharobojen" avulla. Kirja on itsenäinen jatko-osa Ruckerin Softwarelle.


Ian Watson.

Yhteyksiä. (Scifi)
Ryhmälle lapsia opetetaan laboratorio-olosuhteissa uudenlaista kieltä. Myöhemmin maahan saapuu vieraita avaruudesta. Kirja on melkoisen yksitoikkoista luettavaa, paitsi jos pitää politiikasta ja kielitieteistä. Hetkittäin se jopa jaksaa kiinnostaa.


Marko Ahonen.

Ensimmäinen askel. (Scifi)
2045 maata hallitsevat käytännössä kaksi suuryritystä World Fusion ja Inter-Energy. Uutiset ja media ovat yhtiöiden hallinnassa. Tietoja vääristellään. Maailma on jakautunut yhtiöiden myötä kahteen leiriin Eurooppaan ja Aasiaan. Hyvää kotimaista scifiä.

Uusi paratiisi. (Scifi)
Kirja on novellikokoelma. Kirja on suhteellisen tasainen teos noin kokonaisuutena. Päällimmäiseksi tarinoista mieleen jäi kirjan nimeksikin valittu "Uusi paratiisi". Tarina on kertomus tulevaisuudesta jossa suurin osa ihmisistä elää virtuaalitodellisuudessa koneisiin kytkettynä.


Michael Moorcock.

Viimeisten aikojen valtiaat (Scifi)
Ihminen on taantunut teknologiansa avustamana mielihyvää etsiväksi typerykseksi. Ihmiset huvittelevat loputtomasti juhlien ja "taikoen" erilaisia ympäristöjä ja ulkomuotoja itselleen. Vaihtelua tylsyyteen tuovat aikamatkaajat sekä avaruudesta tulevat vierailijat.

Viimeisten aikojen valtiaat 2 (Scifi)
Outo kiihko. Jatkoa ensimmäiselle osalle. Selvästi edeltäjäänsä parempi osa. Jherekin toilailut vuoden 1896 Englannissa ovat suorastaan hauskaa luettavaa. Onneton Jherek yrittää saada rakastettuaan mukaansa hänen aikaansa.., mutta onnistuu vain saamaan aikaan sekaannusta.

Viimeisten aikojen valtiaat 3 (Scifi)
Laulun loppu. Kirja on jatkoa edelliseen osaan. Jherek ja Amelia ovat "haaksirikkoutuneet" aikamatkallaan varhaiselle devonikaudelle. He ovat jo luopumassa toivosta päästä takaisin aikojen loppuun, kun paikalle ilmaantuu aikamatkaaja. Hänen koneensa ei kuitenkaan pysty kuljettamaan kuin yhden henkilön. Jherekin ja Amelian epätoivo kasvaa..., yllättäen käy ilmi että heidän ajassaan on elämää ruuhkaksi asti. Kirja ei ole erityisen hyvä, muttei huonokaan... tasainen teos.


Christopher Priest.

Käänteismaailma (Scifi)
Kuivahkosti alkava kirja kertoo Helward Mannin näkökulmasta elämästä eräänlaisessa liikkuvassa kaupungissa. Kaupungissa joka näennäisesti sijaitsee erikoisella planeetalla jossa maaperä liikkuu ja vallallaan ovat eriskummalliset "fysiikan" lait. Lait jotka pakottavat kaupungin liikkumaan. Tylsähköstä alusta huolimatta kertomus muuttuu loppuaan kohden yhä kiehtovammaksi.


Ernst Brehm.

Tulevaisuutena pelko (Scifi)
Mars on maailman mielenkiinnon kohteena. Sitä tukimaan on lähetetty retkikunta johon sittemmin ei ole saatu yhteyttä. Tapausta tutkimaan lähetetään toinen retkikunta paremmin varustautuneena mahdolliseen vieraaseen uhkaan. Sinänsä ihan hyvä kirja joskin se sisältää hiukan turhanpäiväistäkin asiaa joka tekee siitä kuivan.


Anthony Piers.

Auringon lapsi (Scifi)
Aton Viisi rakastuu nuorena kauniiseen Minionettiin nimeltään Ilkeys. Tämä rakkaus tulee piinaamaan Atonia suurimman osan hänen elämäänsä ja saattaa hänet myös vankilaplaneetta Chthoniin...


Robert Holdstock.

Muinaisuuden kosketus (Scifi/Jännitys)
Kirja on kategorioitu scifiksi vaikka se voisi sisältönsä puolesta olla jännitys- tai kauhukirjakin. No, se siitä. Susan ja Richard Whitlock adoptoivat itselleen poikalapsen. Myöhemmin pojan ympärillä tapahtuu outoja asioita.., maata ilmestyy pojan sänkyyn selittämättömästi ja toistuvasti. Lopulta myös erittäin runsaasti. Mistä tapaukset johtuvat? Adoptiovanhemmat ovat kauhuissaan tapahtumien takia. Kirja alkaa hiukan "hitaasti" mutta paranee loppuaan kohti tasaisesti.

Näkevä sokea (Scifi)
Kirjan tarina sijoittuu Reedien kotiplaneetalle jonne ihmiset ovat perustaneet pienen kaupungin. Ihmisten ja Reedien elämä järkkyy muutoin niin rauhallisella planeetalla. Syyt tähän ovat Reedien planeetan historiassa. Ihme kirja.. se alkaa ikäänkuin ei mistään, päättyen ei mihinkään. Sinänsä hieno teos on hiukan pitkäveteinen, kärsien hiukan toiminnan puutteesta.


Robert L. Forward.

Lohikäärmeen muna (Scifi)
Kirjassa kuvaillaan neutronitähden elämää ja sen kehitystä. Kirja on hyvin kiinnostava ja Cheelojen kehitys valtavan nopeaa verrattuna ihmisten kehitykseen. Ihmisten avustamana Cheelat kehittyvät lopulta teknisesti ihmisen edelle.


Norman Spinrad.

Kapteenin tarina (Scifi)
Genro Gupta on Dragon Zephyr avaruusaluksen kapteeni. Genro rakastuu aluksensa hyppypilottiin Dominiqueen joka saakin kapteenin pään reippaasti pyörälle. Kielletty kapteenin ja pilotin välinen suhde horjuttaa kapteenin arvovaltaa aluksella. Dominique yrittää houkutella kapteenin tekemään niinkutsutun sokkohypyn... Kirja on kuiva kuin laivakorppu ja täynnään "hienoja" sanoja... ,kai joku tästäkin pitää.

Deus X (Scifi)
Tulevaisuuden maa on pahojen ogelmien edessä. Ilmaston lämpeneminen ja saasteet ovat aiheuttaneet ilmaston lämpenemisen. Kuiva maa on hukkumassa mereen ja aurinko pommittaa säteillään hengiltä suunnilleen kaiken elävän. Ihminen pakenee virheitään globaaliin tietoverkkoon "BigBoardiin". Philippe Marley on etsivä jonka toimialuetta on BigBoard asukkaineen. Kirkko on kiinnostunut ottamaan selvää onko matriisin asukkailla sielu vai ei. Kirkon seuraajaolio ohjelma kuitenkin napataan Boardiin ja kirkko palkkaa Marleyn etsimään sitä matriisista.


Clifford Simak.

City (Scifi)
City on kehityskertomus elämästä maapallolla usean kymmenen tuhannen vuoden ajalta. Kertomuksen keskipisteenä on Websterien suku. Yhdeksän novellin sarja etenee kronologisesti. Kohtalaisen hyvä kirja.

Väliasema (Scifi)
Enoch Wallace valitaan maan galaktisen väliaseman hoitajaksi. Hänen kotinsa muutetaan tarkoitukseen sopivaksi ja taloon lisätään tarpeeliset tilat sekä suojalaitteet. Väliasema on ikäänkuin galaktinen juna-asema jonne matkaajat muista maailmoista pistäytyvät matkansa varrella. Enoch ei vanhene ollessaan aseman sisällä ja aikaa myöten uteliaisuus saa tietyt tahot kiinnostuneiksi hänestä ja hänen tekemisistään.

Aika pettää (Scifi)
Asher Sutton palaa kahdenkymmenen kadoksissaolovuoden jälkeen maahan. Hän palaa täysin romuttuneella aluksella ja hänen pitäisi olla kuollut, mutta hän silti elää. Maahan palattuaan hän saa kuulla olevansa perin tunnettu kirjoittamastaan kirjasta. Asher itse ei edes tiedä kirjoittaneensa mokomaa teosta..., kaiken lisäksi häntä yritetään saada hengiltä. Vähän sekavanoloinen kirja, mutta menettelee silti.


Jack Vance.

Ihmisen paluu (Scifi)
Kirja on epätasainen kokoelma Vancen novelleja tai tarinoita. Onneksi kertomukset ovat lyhyitä, siksi ne jaksaa lukea helposti läpi. Tarinoista parhaimmat lienevät "Kaita maa" sekä "Viimeinen linna", jotka jaksavat jopa kiinnostaa.


Ray Bradbury.

Huhtikuun noita (Scifi)
Kirjaa on oikeastaan vaikea laittaa mihinkään kategoriaan. Kirja sisältää kokoelman erilaisia erikoisia tarinoita joista kaikki eivät suinkaan ole varsinaista scifiä. Kertomukset ovat hyviä ja helppolukuisia. Erityisesti mieleeni jäi kertomus ystävänsä kuristaneesta kaverista.

Kuolema on yksinäinen juttu (Jännitys)
Kirjailijan elämä ei ole helppoa. Päähenkilön kirjoitustyö muuttuu etsivän työksi kun paikallisia ihmisiä alkaa kuolla mihin ikinä hän meneekin. Hän alkaa jo epäillä itseään kuolemien aiheuttajaksi, kunnes sokea Henry auttaa häntä ratkaisemaan mysteerin.

Marsin aikakirjat (Scifi)
Varsin mielenkiintoinen teos , joskin ajan hammas on hiukan päässyt nakertamaan hohtoa näistä tulevaisuuden visioista. Marsia aletaan tutkia ja valloittaa vuonna 1999. Marsilaiset kuitenkin tuhoavat ensimmäiset tutkimusryhmät. Sodan uhka ajaa enemmän ja enemmän ihmisiä Marsiin ja marslaiset jäävät vähemmistöksi. Monia asioita ehtii kuitenkin tapahtua ennenkuin Mars on kokonaan ihmisten hallussa.


Bruce Sterling.

Kulkuri (Scifi)
Erikoisen kirjasta tekee se ,että se on samalla kiinnostava ja vähän tylsä. Se muistuttaa tulevaisuuteen sijoitettua saippuasarjaa, vain hiukan eri mittakaavassa...., siinä tapahtuu enemmän ja nopeammin. Maasta avaruuteen lähteneiden ihmisten jälkeläiset ovat jakautuneet kahteen eri leiriin, mekanisteihin ja muokkaajiin. Päähenkilö Lindsay loikkailee leireistä toisiin.., aluksi muokkaaja ja lopulta kaiken sekoitus.

Taistelija (Scifi)
Artificial Kid on taistelulajien taitaja joka muitten taistelijoiden tapaan nauhoittaa taistelunsa kaikkien ihailijoidensa iloksi. Planeetta Reverien perustaja Moses Moses herää "henkiin" kolmesataa vuotta "kuolemansa" jälkeen. Hän on ollut jäädytyksessä salaisessa paikassa. Salaliittolaiset haluavat Mosesin hengiltä hinnalla millä hyvänsä. Arti ja kumppanit tarjoutuvat suojelemaan Mosesta. Ylivoiman takia he kuitenkin joutuvat pakenemaan. Kirjan tarina kertoo heidän pakomatkastaan.


Dan Simmons.

Hyperion (Scifi)
Seitsema:n pyhiinvaeltajaa matkaa Hyperioniksi nimetylle planeetalle jolla outo jumalmainen Lepinkäinen tekee tuhojaan. Matkan aikana matkaajat kertovat toisileen omat tarinansa aikaisemmasta kohtaamisesta Hyperionin ja Lepinkäisen kanssa. Hienot tarinat täyttävät kaikki kirjan sivut ja kirja loppuu siihen kun matkalaiset saapuvat määränpäähänsä. Kertomus jatkuu kirjassa Hyperionin tuho.

Hyperionin tuho (Scifi)
Pyhiinvaeltajat ovat selviytyneet matkastaan Hyperioniin. Jäljellä on enään pahin.., aikahaudastaan vapautunut Lepinkäinen. Onnistuvatko matkalaiset pysäyttämään Lepinkäisen vai kuolevatko he yrittäessään? Todella hienoa scifiä.

Endymion - Hyperion 3 (Scifi)
Kirja jatkaa Hyperion-tarinaa noin 250 vuotta siitä mihin "Hyperionin tuho" jäi. Runoilijavanhus järjestää Raul Endymionin suojelemaan Opettaja-lasta, jonka "tulemisen" on ennustettu tapahtuvan planeetta Hyperionilla. Lapsi on kirkon mielesta: heille vahingollinen joten kirkko palkkaa lapsen kiinniottamiseen komentaja-isä de Soyan. Onnistuuko komentaja-isä tehtävässään? Vai pystyykö Raul estämään lapsen vangitsemisen? Kirjan tarina päättyy tavalla joka antaa olettaa kirjalle olevan jatkoa.

Hyperionin nousu (Scifi)
Vihdoinkin jatko Hyperion-tarinaan. Kirja jatkaa tarinaa noin viisi vuotta edellisen osan päättymisestä. Aenean ,Raulin ja "opetuslasten" piiloittelu Paxilta Vanhassa Maassa on päättymässä. Raul saa tehtäväkseen noutaa jokeen piiloon jääneen Aluksen ja lentää sen Tienshaniin. Muut lähtevät levittämään "opettajalapsen"(Aenea) sanaa kaikille Paxin planeetoille. Aenean taistelu kirkkoa ja Corea vastaan on alkanut... Kirja selittää monia auki jääneitä asioita, mutta jättää myös avoimia kysymyksiä. Liekkö sarjalle suunnitteilla vielä jatkoa? Loistava scifi kirjasarja..., peittoaa tähtien sodan mennen tullen.

Yön lapset (Jännitys)
Kate Neuman työskentelee Romaniassa lastensairaalassa jossa hän auttaa paikallisia orpolapsia. Hän kiintyy yhteen lapsista ja adoptoi tämän. Hänen palattuaan takaisin Amerikkaan hän aloittaa lapsensa tutkimuksen ja hoidon. Yllättäen hänellä on käsissään mahdollinen parannuskeino syöpään ja muihinkin sairauksiin.... Lapsi kuitenkin siepataan ja kaikki tutkimustulokset tuhotaan.., Kate joutuu matkustamaan takaisin Romaniaan etsimään lastaan.


Clive Cussler.

Inkojen kulta (Seikkailu/Jännitys)
Kirjassa ollaan Inkojen satumaisen kulta-aarteen jäljillä.., samalla taistellaan salakuljetusliigaa vastaan. "Indiana Jones" tyyppistä seikkailua sisältävä kirja on kohtalaisen helppolukuinen.


Frederik Pohl.

Avaruuden kauppamiehet (Scifi)
(&C.M. Kornbluth) Matthew Courtenay saa pomoltaan uuden tehtävän.., hänet määrätään Venus projektin vetäjäksi. Projektin tarkoituksena on saada kansalaiset kiinnostumaan Venuksen asuttamisesta. Todellinen haaste mainossepoille. Courtenay ei kuitenkaan ehdi saada projektia edes kunnolla käyntiin kun hänet jo kolkataan. Hän herää laivalla matkalla työleiriin, nimi ja henkilötiedot muutettuna. Matt ei kuitenkaan aio lannistua...

Kauppamiesten sota (Scifi)
Tennison Tarb ja Mitzi Ku yritetään saada hengiltä Venuksessa tyrkkäämällä heidät raidebussin eteen. Molemmat selviytyvät "onnettomuudesta" ja heidät passitetaan maahan. Maassa Mitzin elämä alkaa hyvin, Tennyn taasen ei. Tenny parka astuu huolimattomasti mainoskuljettimelle ja saa erehdyksestään palkkioksi välittömän Mokis-riippuvuuden. Työpaikalla taasen ei Mokistista pidetä ja Tenny huomaa pian olevansa työtön. Mutta Tennyllä on suunnitelmia jotka hän haluaa toteuttaa joten hän ei halua luovuttaa ja lakata yrittämästä.

Vedenalainen kaupunki (Scifi)
(F.Pohl & Jack Williamson) Kirja kertoo nuoren Jim Edenin vaiheista Merenalais-Akatemiassa ja hänen seikkailustaan löytääkseen kuolleeksi oletetun isänsä. Hyvä teos.


Stanislaw Lem.

Kyberias (Scifi)
Kirja kertoo lyhyin tarinoin, novellein, kahden keksijän Trurlin ja Klapausiuksen edesottamuksista määrittelemättömässä tulevaisuudessa. Tarinat ovat hauskahkoja ja nokkelia joskin niiden lukeminen on aika rasittavaa, koska teksti on täynnään keksittyjä "uusia" sanoja. Lemin tekstiä voisi luonnehtia tässä tapauksessa "kielelliseksi ilotulitukseksi". Tästä johtuen vain kaksi tähteä.

Tähtipäiväkirjat (Scifi)
Nimensä mukaan kirja kertoo päiväkirjamaisesti Ijon Tichyn avaruusmatkoista. Tarinat ovat Lemille ominasesti nokkelia ja hauskoja. Luettavuutta rasittaa hiukan kirjailijan käyttämä kieli. (ks.ed.arvost.) Tarinoista jäävät eritysesti mieleen hulvattomat "seitsemäs matka" sekä "kahdeskymmeneskahdeksas matka" joissa Lem huvittelee estoitta aikasilmukoiden kanssa.

Rauha maassa (Scifi)
Kirjan tulevaisuudessa maasta on tehty demilitarisoitu vyöhyke. Kaikki aseellinen sodankäynti on siirretty kuuhun. Kuussa olevat aseet ottavat toisistaan mittaa omilla vyöhykkeillään. Koska aseet ovat automatisoituja ne kehittyvät ajan myötä itsekseen. Tämä kehitys alkaa pikkuhiljaa vaivata maan johtajia. Aletaan pelätä kuun hyökkäystä maahan. Monia tiedustelijoita lähetetään kuuhun mutta useimmat eivät palaa. Lopulta tehtävä annetaan myös Ijon Tichylle. Tichy palaa, mutta aivokurkiainen katkaistuna... mitä kuussa oikein tapahtui?

Isännän ääni (Scifi)
Ihmiskunta saa avaruudesta neutriinoviestin, jota kokoon kasattu tiedemiesryhmä alkaa selvittämään. Kirja kuvailee realistisen oloisesti viestin ratkomista ja ryhmän työskentelyä ongelman parissa. Kirja on paikoin kuiva kuin laivakorppu, mielenkiintoisiakin kohtia toki löytyy... jos tiede kiinnostaa on kirja ihan mukavaa luettavaa.

Solaris (Scifi)
Solaris planeetalla on tutkimusasema, jolla on tarkoitus tutkia yhteyden saamista solariksen "elävään" mereen. Aseman henkilökunta kärsii eristyksestä ja sen aiheuttamista vaivoista. Kuolemantapauksiltakaan ei ole vältytty. Kelvin saapuu asemalle miehistön vahvennukseksi. Pian hän saa kuitenkin huomata ettei kaikki ole sitä miltä se näyttää. Toimiva tarina. Aiheesta on tehty useita elokuvia.

Eeden (Scifi)
Kirja kertoo avaruusaluksen miehistöstä jonka alus syöksyy laskuvirheen takia Eeden planeetalle. (En ole muuten lukenut muita kirjoja tästä aiheesta. Ainesta useampaankin kirjaan kyllä löytyisi.) Kirja kertoo miehistön kamppailusta planeetalta pois pääsemiseksi sekä planeetan tutkinnasta ja yhteydenotto yrityksitä paikalliseen väestöön. Varsin kiintoisa kirja.

Kuoleman planeetta (Scifi)
Siperian Tunguskaan syöksyi vuonna 1908 meteori tai ainakin niin luultiin. Myöhemmissä tutkimuksissa löydetään kuitenkin vieraan sivilisaation avaruusaluksen osia sekä aluksen ns. "musta laatikko". Tallennetta aletaan kuumeisesti analysoida ja kääntää, siitä selviääkin että maata uhkaa tuho Venuksen asukkaiden taholta. Suuri avaruusalus "Kosmokrator" rakennetaan ja tiedemiesryhmä lähtee selvittämään uhan laatua. Varsin sujuva ja helppolukuinen tarina.

Voittamaton (Scifi)
Avaruusalus nimeltään Voittamaton on lähetetty etsimään sisaralustaan Kondoria , joka "katosi" Regis III planeetalla. Voittamattoman miehistö laskeutuu planeetalle joka on näennäisen autio ja kuollut hiekka autiomaa. Mutta planeetta ei ole niin kuollut kuin miltä se näyttää. Retkikunta saa taistella outoa elämänmuotoa vastaan pysyäkseen hengissä.

Paluu tähdistä (Scifi)
Avaruuteen aluksella matkanneet ihmiset ovat matkansa päässä.., eli palaavat pitkältä matkaltaan maahan. Matkan aikana maa on kuitenkin muuttunut hyvin paljon, eivätkä palanneet avaruusmatkaajat tunne oloaan enään kotoisaksi maassa. He joutuvat sopeutumaan uudestaan maan tapoihin, kukin tavallaan. Voisi ajatella että tämä on Lemin teoksista "Scifein" , jos niin voi sanoa. Kirja ainakin vaikuttaa hyvin edistyneeltä.

Nuha (Jännitys/Scifi)
Ex. Astronautti selvittelee outoja kuolemantapauksia Italiassa. Kirja on enemmänkin perinteisen salapoliisiromaanin kaltainen, kuin tyypillinen scifi teos.Yhtä kaikki tarina soljuu suhteellisen helppolukuisesti paljastaen totuuden vasta loppusivuillaan. Ihan kohtalainen teos, joskin pisteitä laski tarinan "ei scifimäisyys".


John Sladek.

Tik-Tok (Scifi)
Kirjan "päähenkilönä" on robotti nimeltään Tik-Tok. Tik-Tok on tuiki tavallinen kotirobo ja hänenlaisiaan on ihmisiä palvelemassa useita tuhansia. Tik-Tokin asimov-piireissä on kuitenkin vikaa joten hän pystyy halutessaan vahingoittamaan ihmisiä. Hän haluaa itsenäistyä ja onnistuukin siinä.., hänestä tulee ensin taiteilija ja myöhemmin poliitikko. Siinä sivussa hän haluaa kokea miltä niinsanottu "pahan tekeminen" tuntuu.

Virheisku (Scifi)
Kirja kertoo Englantilaisesta kirjailijasta, Fred Jonesista, joka lähtee Amerikkaan onneaan etsimään. Hän joutuu kuitenkin toteamaan, ettei elämä sielläkään ole helppoa. Hän ajautuu tahtomattaan outoihin tilanteisiin.., hänet muunmuassa palkataan ohjelmointi-inssiksi , vaikkei hän tiedä ohjelmoinnista mitään. Kirja on toisinaan varsin hauska mutta hirveän sekava.


Henry Kuttner.

Ukkosta aamunkoitossa (Fantasia)
Novelli. Druidi Dalan , Elak ja Lycon lähtevät pelastamaan velho Elfin kynsiin joutunutta Elakin veljeä Olanderia. Siinä sivussa he joutuvat taistelemaan muun muassa Viikinkejä vastaan. Tarina sijoittuu Atlantiksen aikakauteen. Kohtuullisen toimiva kertomus.


Samuel R. Delany.

Nova (Scifi)
Kapteeni Lorg von Ray kuulee olevan mahdollista sukeltaa aluksella räjähtäneen auringon ytimeen... Lorg lähtee miehistöineen novan ytimessä olevan harvinaisen energianlähteen ,illyrionin, hakumatkalle. Kirja kertoo enemmän aluksen miehistöstä, heidän suhteistaan ja luonteenpiirteistä kuin varsinaisesta matkasta auringon ytimeen....


Kari Hotakainen.

Bronks (Scifi)
Bronks on kertomus Raimo Kalliosta ja hänen perheensä elämästä niinkutsutulla joutomaalla. Kirja kertoilee lähinnä ihmisten välisistä suhteista ja kaikesta mitä heille tapahtuu. Arkisesta aiheesta on kuitenkin saatu aikaan varsin kiinnostava kirja. Hyvä.


Olaf Stapleton.

Viimeiset ja ensimmäiset (Scifi)
Viimeiset ja ensimmäiset on kuvitteellinen kertomus ihmiskunnan historiasta tulevaisuudesta käsin katsottuna. Miljardien vuosien aikajaksolla tarkastellaan ihmisen kehitystä ja taistelua elämästä. Pitkäveteinen kirja vaikka aihe sinänsä onkin kiinnostava.


Pasi Jääskeläinen.

Missä junat kääntyvät (Scifi)
Kirja on kokoelma Jääskeläisen novelleja. Ja niinkuin aina, novellikokoelmat ovat epätasaisia. Missä junat kääntyvät sisältää kuitenkin enimmäkseen kohtalaisen hyviä kertomuksia. Osa kertomuksista on kuitenkin hiukan puuduttavia. Hyvää kotimaista scifiä kuitenkin.


Theodore Sturgeon.

Enemmän kuin ihminen (Scifi)
Kirja kertoo kuudesta eri ihmisestä joilla jokaisella on outoja kykyjä. Yhdessä heidän kykynsä muodostavat kokonaisuuden joka on hyvin vahva. Ryhmän pitää kuitenkin koossa pysyäkseen löytää yhteinen päämäärä johon pyrkiä.


David Brin.

Tähtisumu täyttyy (Scifi)
Virkistävän erilainen teos jossa pääosia esittävät "kohotetut" delfiinit ja valaat. Vaikka ajatus delfiineistä avaruudessa tuntuukin hiukan oudolta, sen tuoma erilaisuus on kuitenkin loppujen lopuksi hyväksi. Tarina sinänsä on perinteinen ja kertoo delfiinien aluksen pakomatkasta ja piiloittelusta erään planeetan meressä. Kiva kirja.


Fred Hoyle.

Viides Planeetta (Scifi)
Maan läheisyyteen saapuva aurinkojärjestelmä herättää tutkijoiden mielenkiinnon. Mielenkiintoa lisää järjestelmästä löytyvä maankaltainen planeetta. Aletaan järjestää retkikuntaa. Suurvallat kilpailevat keskenään siitä kumpi pääsee matkaan ensin. Matkalaisten saapuessa planeetalle toinen alus rikkoutuu. Alkuun elämää vailla oleva planeetta on aivan muuta kuin pinnalta katsoen näyttää...


Cordwainer Smith.

Planeetta nimeltä Shajol (Scifi)
Kirja on kokoelma Smithin novelleja. Tarinat kietoutuvat toisiinsa viittauksin tulevaan. Ihan hyviä tarinoita vaivaa ajoittainen raskaslukuisuus. Mutta onneksi novellit ovat suhteellisen lyhyitä, niin asia ei pääse vaivaamaan liiaksi.


Robert Silverberg.

Purjehdus Bysanttiin (Scifi)
Kolmen tarinan kokoelma Silverbergin kirjoituksia. Varsin hyvä kokonaisuus on helppolukuinen ja mielenkiintoinen. Silverbergiä olisi kiva lukea enemmänkin, mutta hänen teoksiaan on niukasti tarjolla ainakin paikallisessa kirjastossa.

Yösiivet (Scifi)
Löytyihän vielä toinenkin Silverberg. Teoksessa eletään maan romahduksen jälkeistä aikaa, jolloin maa on sortunut ylimielisyytensä vuoksi. Päähän muodostuu kuva "hevoset ja kärry" ajasta , joka on hiukan pettävää. Teknologiaa on säilynyt, mutta tieto sen käyttötarkoituksesta on osin päässyt unohtumaan. Maa elää valloittajien pelossa joiden tiedetään tulevan. Kirjassa seurataan tapahtumia erään tarkkaaja vanhuksen näkökulmasta. Hiukan pitkäveteisen oloinen kirja paranee loppuaan kohti.

Huomispäivän maailmat (Scifi)
Novellikokoelma, koonnut Robert Silverberg. Varsin tasalaatuinen kokoelma novelleja maailman parhailta scifi kirjailijoilta. Kaikki tarinat liittyvät oman aurinkokuntamme planeettoihin ja niiden tutkimiseen.


William Sleator.

Aika-avain (Scifi)
Kirja kertoo Tihonuksen perheen lapsista, jotka elävät suhteellisen seesteistä ja onnellista elämää. Perheen nuorimmainen Tyko löytää maasta, kasvimaata perustaessaan, kiiltävän ovaalinmuotoisen esineen. Tyko salaa sen muita ja onnistuu "vahingossa" käyttämään esinettä... hän huomaa sen olevan laite jolla pystyy matkaamaan ajassa. Tyko joutuu pulaan tehtyään muutamia aikamatkoja, kun hän palattuaan huomaa myös nykyisyyden muuttuneen...


Octavia E. Butler.

Aamunkoitto (Scifi)
Kirjan päähenkilö Lilith Lyapo herää eräänlaisessa sellissä ja häntä kuullustellaan vähän väliä. Lilith ei tiedä missä on eikä mitä on tapahtunut. Hänelle kerrotaan maan tuhoutuneen lähes kokonaan ydinsodan kourissa. Samalla hän saa tietää että vain muutamia maan asukkaita on selvinnyt hengissä ja hänet halutaan opettajaksi muille eloonjääneille.Keitä ovat hänen vangitsijansa?

Puolipäivän riitit (Scifi)
Jatkoa aamunkoitto kirjalle. Eloonjääneet ihmiset on siirretty maahan uudelleenasutusta varten. Lilithin "koostelapsi" Akin, joka on osin ihminen ja osin oankali, siepataan rosvojoukon toimesta. Lapset ovat arvokasta "kauppatavaraa" kylissä, joiden ihmisasukkaat eivät voi saada lapsia. Akin viettää lapsuusestaan suuren osan kylässä ihmisten kanssa. Samalla hän oppii ihmisten käyttäytymisestä uusia ja tärkeitä asioita. Hyvä jatko aikaisemmalle osalle. Kirja maalaa lukijalleen lohduttoman kuvan ihmisten raadollisuudesta. Täytyy kyllä myöntää että ihminen osaa olla äärettömän typerä teoissaan.

Imago (Scifi)
Jatkoa Puolipäivän Riiteille. Tässä osassa seurataan Jodahs nimisen ihmisen ja oankalin sekoituksen elämää tuhosta elpyneessä maassa. Jodahsista kehittyy ensimmäinen "sekoitus ooloi". Vartuttuaan aikuiseksi Jodahs on tärkein linkki ihmisten ja oankalien välillä ihmisrodun säilymisen kannalta. Tämä kirja on hienon trilogian päätösosa, joka kuitenkin loppu hieman kesken. Liekkö mahdollisesti jatkoa olemassa tai tulossa?


James Blish.

Tähtien lapset (Scifi)
Kirja kertoo siitä kuinka ihminen muokkaa itseään sopivaksi erilaisille planeetoille. Alun jälkeen aletaan seurailla "muokattujen" ihmisten elämää erilaisissa ympäristöissä. Hiukan tylsähkö kertomus ajoittain, muuten ok.


Gordon R. Dickson.

Erehtymisen taito (Scifi)
Cletus Grahame on kehitellyt uudenlaisen sotataito tekniikan, jota hän haluaa päästä käytännössä testaamaan. Hän hankkii itselleen korkea-arvoisen vihamiehen matkallaan komennukselleen Kultisiin. Perille päästyään hän pääsee kokeilemaan omia teorioitaan käytännössä. Tämä on kuitenkin vasta alkusoittoa vielä suuremmalle ja kunnianhimoisemmalle suunnitelmalle vapauttaa maan vallasta uudet asutetut planeetat. Vähän tylsähkö kirja ajoittain, muuten ihan hyvä.

Sotilas ei kysy (Scifi)
Uutismies Tam Olyn omaa kyvyn jonka avulla hän pystyy manipuloimaan ihmisiä. Sotarintamalla hän uutisoi tapahtumista puoluettomasta näkökulmasta. Hän saa avunpyynnön sisareltaan, joka haluaa avoimiehensä suojaan eturintamaan lähettämiseltä. Tam ottaa miehen avustajakseen ajatellen pystyvänsä suojelemaan häntä. Eräässä taistelussa he molemmat jäävät vangeiksi ja sisaren mies saa surmansa. Tam selviää hengissä ja alkaa hautoa kostoa, joka hänen kykyjensä avulla pitäisi onnistua.

Dorsai! (Scifi)
Kirjassa seurataan Donal Graemen elämää ja hänen kehittymistään uuden "yli-ihmisten" sukukunnan ensimmäiseksi ruumiillistumaksi. Donal on tavallinen dorsai sotilas, mutta hänen poikkeuksellisen lahjakkuutensa ansiosta hän saa ylennyksiä toisensa jälkeen. Lopulta hänet pestataan johtajaksi planeettojenväliseen armeijaan. Tehtävä on kuitenkin annettu hänelle vain siksi että hänestä päästäisiin kieron tempun avulla eroon.


Anders Bodelsen.

Jäätymisen aika (Scifi)
Kirja kertoo Brunosta, joka eräänä päivänä saa kuulla lääkäriltä olevansa erittäin vakavasti sairas..parantumattomasti sairas. Lääkäri kertoo Brunolle mahdollisuudesta jonka olemassaolosta hän ei ollut kuullut. Tiede voi tarjota Brunolle mahdollisuuden tulla jäädytetyksi ja herätetyksi vuosien kuluttua, kun parannuskeino hänen sairauteensa on löydetty. Asiaa mietittyään Bruno tarttuu tilaisuuteen ja suostuu jäädytykseen. Herättyään hän saa huomata maailman muuttuneen, eikä ainoastaan parempaan vaan pikemminkin huonompaan suuntaan.


Philip Jose Farmer.

Elämän ja kuoleman virta (Scifi)
Kirjassa seuraillaan oudolla maankaltaisella planeetalla "kuolleista" heränneiden ihmisten toimia ja uutta elämää. Salaperäinen joki josta ihmiset huomaavat nousevansa kuoleman jälkeiseen elämään näyttää virtaavan loputtomiin pitkin planeetan pintaa. Yksi heränneistä, Burton, on innokas tutkimaan ja etsimään joen alkulähdettä. Burton kohtaa matkallaan monenlaisia ihmisiä eri aikakausilta, eikä verisiltä yhteenotoiltakaan aina voi välttyä.

Valon yö (Scifi)
Kirja kertoo John Carmodystä joka on saapunut Danten Ilon planeetalle pakoilemaan rikoksiaan lain ulottumattomiin. John joutuu kohtaamaan uskonnolliset juuret omaavan "Valon yön" tällä oudolla planeetalla. Kaikenlaista outoa tapahtuu valon yön aikana, kuolleet palaavat piinaamaan eläviä ja vanhat muistot heräävät henkiin. Vain harvat selviävät yöstä hengissä.


Ursula K. LeGuin.

Taivaan työkalu (Scifi)
Kirjassa seuraillaan George Orr nimisen miehen elämää. Orrilla on omituinen kyky joka suuresti häiritsee hänen elämäänsä. Hänen unensa muuttavat maailmaa, mistä johtuen Orr käyttää lääkkeitä tukahduttaakseen unensa. Hän ei haluaisi muuttaa maailmaa unillaan muttei voi asialle mitään. Orr joutuu psykiatriseen hoitoon lääkkeiden väärinkäytön takia ja hänen hoitava lääkärinsä huomaa Orrin kyvyn. Lääkäri alkaa käyttää Orrin kykyä hyväkseen...


Monica Hughes.

Tietokoneen vangit (Scifi)
Arkki 1. Ihmiskunnan rippeiden suojaksi rakennettu maanalainen turvapaikka, jonka toimintaa valvoo tietokone. Arkin tehtävänä on säilyttää tietoa ja ihmisiä, jotta jonain päivänä voitaisiin alkaa taas rakentamaan uutta yhteiskuntaa maan päälle. Arkin tietokone on kuitenkin ajan mittaan alistanut ihmiset valtaansa eikä arkista ole pääsyä ulkomaailmaan. Orjia on kuitenkin päässyt livahtamaan pois ja orjakapinan aikana myös nuori Lordi Tomi vahingossa joutuu arkin ulkopuolelle. Kirja kertoo Tomin selviytymisestä, elämästä paenneiden orjien kanssa sekä Tomin paluusta arkkiin.

Unien sieppaaja (Scifi)
Kirja on jatkoa "Tietokoneen vangit" kirjalle. Arkki 3. Kolmosen ihmiset ovat telepaatikoita. Nuori Ruut alkaa nähdä unia Tomista ja Pihlajasta sekä arkki ykkösestä. Tietoisuus toisesta arkista saa ihmiset järjestämään tutkimusretken arkki ykkösen löytämiseksi. Pitkän taivalluksen jälkeen arkki ykkönen löytyykin sekä karanneiden orjien yhdyskunta. Orjien kertomukset saavat vieraat auttamaan Arkki ykkösen ihmisten vapautuksessa tietokoneen hallinnasta.


Patrick Moore.

Pelon planeetta (Scifi)
Piskuinen asteroidi tulee maan läheisyyteen ja sitä tutkimaan lähetetään retkikunta. Retkikunta joutuu vaikeuksiin ja pelastusoperaatio käynnistetään. Kadetti Scott Saunders lähtee mukaan pelastusalukseen auttaakseen pulaan joutuneita ystäviään. Outo pikkuasteroidi saa pelastusmiehistönkin pulaan. Pääsevätkö he koskaan takaisin? Varsin näppärää scifiä siitä huolimatta että teos on nuorille suunnattu. Kirjasarjaan kuuluu muitakin osia. Tämän teoksen järjestysnumero on 2.


Michel Faber.

Lihaa ja verta (Scifi)
Kirjassa seuraillaan Isserleyn automatkoja hänen etsiessään sopivia miespuolisia liftareita. Isserley haluaa vain parhaita uroksia joita tosin on tarjolla melko vähän. Isserley nukuttaa sopivimmat yksilöt autossaan ja vie ne syrjäiselle maatilalle jossa hänen lajitoverinsa ottavat liftarit haltuunsa. Kirjan tarinan edetessä selviää ettei Isserley ole aivan tavallinen tyttö tästä maailmasta.


Walter Jon Williams.

Rautahermot (Scifi)
Kirja kertoo tarinan salakuljetusta harjoittavasta panssarilentäjästä jota kutsutaan Cowboyksi. Hän salakuljettaa milloin mitäkin, dataa, lääkkeitä tai muuta vastaavaa. Cowboyn ja Sarahin, pölypimun joka tekee miltei mitä tahansa rahasta, tiet kohtaavat eräällä keikalla. Keikka menee piloille ja heistä molemmista tulee takaa-ajettuja kiertoratalaisten valtapelissä. Hyvää cyberpunk-scifiä.


Peter Straub.

Lohikäärme (Kauhu/Jännitys)
Hampsteadin pikkukaupungin elämä menee sijoiltaan kun salaisesta armeijan tutkimuslaboratoriosta pääsee kehitteillä olevaa taistelukaasua ilmaan vahingossa. Straubin teksti toimii vain ajoittain ja kirja vaikuttaa hiukan sekavalta. Straub on kirjoittanut muutaman kirjan yhdessä S.Kingin kanssa. (ks.S.King)