Candydealer Inc


© kasvattaja

Tarhataan Teron kanssa. Suojat jalkaan ulos!
Rotu, sukupuoli Suomalainen puoliverinen, ori
Syntymäaika 14.02.2014, 0v Säkäkorkeus 170cm
Rekisterinumero VH14-031-0161 Omistaja raza. (VRL-04402)
Koulutustaso Ko HeA, Re 160 cm, Me 110 cm KasvattajaTiilikanoja
Painotus Esteratsastus Meriitit

Viikonloppu edessä, aamutalli takana. Istuskelin rauhallisessa tallissa aamukahvia juoden ja selailin netissä myytäviä hevosia. Revenancessa oli muutama karsina vielä vailla asukkaita, ja haaveilin nuoresta, komeasta esteratsusta. Silmiini osui ilmoitus, jossa sylttis kauppasi 14.2. syntyvää orivarsaa. Tutkin vanhempia tarkkaan, olin erittäin vakuuttunut heidän kisamenestyksestä ja ulkokuoresta toki myös. Kaadoin itselleni toisen kupin kahvia, ja päätin että nyt tai ei koskaan, on tarjottava tästä. Sen verran lupaavalta kaverilta vaikutti, ja muutenkin fiilis tästä oli erittäin hyvä ja vahva. Tämä päivä meni tallilla oikeastaan vaan humussa. Tarkistin puhelimen aika ajoin yhteydenoton toivossa. Eipä mennyt aikaakaan kun sylttis soitti minulle, ja sovimme kaupoista. Varsan syntymää pääsin itse todistamaan, ja vieroitusaikain kului onneksi suhteellisen nopeasti. Vihdoin saatiin hieno varsa Revenanceen! Varsa oli helppo käsitellä lapsiajan, sen kanssa ei oikeastaan mitään ongelmia ollut. Varusteisiin tutustuttaminen sujui hienosti. Uteliasuus voitti pienet jännitykset joka tilanteessa. Silmäterani, tulevaisuuden toivo!

Yleisesti Lari on seurankipeä ja erittäin utelias ori. Se tietää arvonsa, ja välillä yrittää käyttäytyäkkin sen mukaisesti. Jämäkällä käytöksellä, määrätietoisella johtamisella ja varmoilla otteilla orin kanssa pärjää kuitenkin vallanmainiosti. Muiden hevosten kanssa pomotteleva, ei kuitenkaan paha koskaan. Hoitaessa ori on kuin ikuinen lapsi. Se on hyvä sitoa kiinni, niin toimet sujuvat helposti. Kun naru on lyhyellä, vältytään harjapakin levittämiseltä ja muulta ylimääräiseltä touhuilulta. Harjailuista ja muusta huomiosta Lari nauttii suuresti. Kengittäjän kauhu tämä valitettavasti on. Jalat se kyllä pyynnöstä nostaa, mutta niitä saa kengittäjä omin voimin kannatella, ori nimittäin mielellään lepuuttaa itseään kengittäjäparkaa vasten. Varustaessa antaa kiltisti laittaa suitset, eikä satulanlaittokaan juuri aiheuta luimuja eikä pulleaa mahaa.

Selkäännousun aikana tapahtuva liikkellelähtö on asioita joita yritetään kovasti karsia pois. Virtaa tuntuu löytyvän heti alkukäynneistä lähtien. Lari liikkuu aina omalla moottorillaan. Enempi sitä saa pidätellä kuin käskeä eteen. Laiskaa päivää ei tämän kanssa juuri näe. Orin liikkeet olisivat varsin soveliaat vaativan tason koulukentälle, mutta mielenkiintoa tällä ei ehkä pitkiin kouluratoihin riitä. Keskittymiskykyä siltä löytyy, mutta hienoja liikkeitään se ei kovin kauaa jaksa vilautella. Monipuoliset ja vaihtuvat tehtävät ovat toki mieluista vastapainoa estetreeniin. Larin liikkeet ovat lennokkaat ja näyttävät. Ison koon huomaa matkaavoittavassa liikkumisessa selkeästi. Esteillä ori on omiaan. Lari on rohkea ja menee minkä tahansa esteen yli. Sillä on hyvä pelisilmä, ori katsoo ponnistuskohdat hyvin itsekkin, ja ratsastajalle ei jää paljoa muuta työtä kun ponnistuskohtien hienosäätö ja vauhdista nauttiminen. Radalla tarkka, kuuntelee ratsastajaa eikä hölmöile omiaan. Kisatilanteet ottaa aina vakavasti, jännittävässä tilanteessa todella miellyttävä käsitellä. Maastoesteitä on hypätty myös mielenvirkistykseksi. Maastoillessa ori saattaa kyttäillä, muttei pakene paikalta eikä muutakaan tyhmää tee. Parhaiten toimii toisen hevosen kanssa, mutta pärjää tämän kanssa vallanmainiosti yksinkin kunhan on itse päättäväinen ja rohkea.


Sukuselvitys

i. Tropical Teatime Solo
YLA-2, KTK-II
FWB, 170cm, m
ii. Chapman
ERJ-I
trak, 168cm, rn
iii. Extremity
trak, 169cm, EVM
iie. Bonehead
trak, 164cm. EVM
ie. Lemongrass Froster
ERJ-I, YLA-II
FWB, 168cm, rt
iei. Grassbomber
FWB, 167cm, EVM
iee. Bittersweet Desire
FWB, 159cm, EVM
e. Caramelle Woods
hann, 168cm, rt
ei. Windmillion
ERJ-II, YLA2, HANN-II
hann, 169cm, km
eii. Winchester II
hann, EVM
eie. Desperate
hann, EVM
ee. Miss Candy
hann, 168cm, rn
eei. Mister Chili
hann, EVM
eee. Desert Fall
hann, EVM

Sukuselvitys tulossa.


Kisakalenteri

ESTERATSASTUSJAOS, sijoituksia 00kpl
00.00.2014 - ERJ - 000cm - 00/00
00.00.2014 - ERJ - 000cm - 00/00
00.00.2014 - ERJ - 000cm - 00/00
00.00.2014 - ERJ - 000cm - 00/00
00.00.2014 - ERJ - 000cm - 00/00
00.00.2014 - ERJ - 000cm - 00/00
00.00.2014 - ERJ - 000cm - 00/00
00.00.2014 - ERJ - 000cm - 00/00

Päiväkirja

10.07.2013Valmennukset

Estevalmennus 20.03.2014, valmentajana sylttis
Alkuverryttelyt ratsukko oli tehnyt omatoimisesti maastossa kootessani esteitä kentälle. Sieltä he saapuviatkin kuuluvasti oriin hörähdellessä saapuessaan tallin poikki kentälle. Ratsukko ravasi ja harjoitti vielä laukkaa pitkin uraa. Oriilla oli virtaa enemmän kuin tarpeeksi ja voltit eivät tainneet riittävästi häntä rauhoittaa. Alkuverryttelyyn koottu noin 80cm ristikko oli helppo nakki minkä ratsukko ylitti ylitse pursuavasti liioitellen. Hyppy olisi sopinut reilun metrin esteeseen. Siirryimme yhteisymmärryksessä suoraan suuriin esteisiin, eli reiluun metriin. Lari puhkui energiaa ja ratsastaja sai tehdä töitä kunnolla pidättääkseen oria. Hyppyissä ei ponnua puuttunut ja kaikki esteet menivät kuin leikiten. Esteeltä alas tullessa Lari olisi kiitänyt suoraan lähimmälle esteelle ja hallittavuudessa pientä oikuttelua, ksoka se lähin este ei ollut se seuraava este. Oriin innokkuus aiheutti pientä häslinkiä juurikin keskittymiseen, joka heijastui hieman huonoihin lähestymisiin esteille. Oikein hieno ratsukko, joka varmasti pääsee pitkälle. Hieman malttia saataisiin vielä oriille taottua niin hyvä tulee.

Estevalmennus 21.03.2014, valmentajana sylttis
Toisen päivän treenit mentiin samaan malliin kuin eilen. Vanhat esteet odottivat kentällä ja verryttelyssä Lari piti niitä kokoajan silmällä. Eiväthän ne sieltä kesken kaiken katoa tuntui olevan naputtava lause oriin päässä. Verryttelyn jälkeen harjoittelimme oriin hillintää sillä vauhtia tuntui hieman olevan tänäänkin liikaa ja voltteja tehtiin monia. Esteet ori hyppäsi heti alussa hurjassa vauhdissa ja ratsastaja sai taas kunnolla tehdä töitä ohjatessaan oria oikealle esteelle ja pidättäessä tätä ettei tempo nouse liikaa. Harjoittelussa kolmen esteen sarja ja iso pystyeste. Sarjassa pientä sekaannusta askelien sovittamisessa esteiden välille. Pidensimme väliä neljään lyhyeen askeleeseen ja tunnin edetessä lyhensimme väliä yhdellä askelella. Sarja ei tuottanut lopputunnista mitään ongelmaa, mutta ori sangen rakasti yhtä irtona olevaa isoa pystyä. Hyppyyn ori panosti joka kerralla enemmän kuin kaikkensa ja mikä jättimäinen hyppy sieltä aina irtosikin! Loppuverryttelyissä oriilla olisi ollut virtaa vielä jatkaa työtä, mutta rauhoittui lopulta kävelemään rauhassa pitkin ohjin pitkin uraa.


Ulkoasu © NM. | Tämä on virtuaalihevonen!